Enthousiasme voor het Luchtmeetnet Flevoland!

Meld u hier aan!

Maandag 19 oktober is de aanmeldronde voor het Luchtmeetnet Flevoland van start gegaan. In de afgelopen week hebben bijna 800 Flevolanders zich aangemeld om deel uit te maken van het grootste fijnstofmeetnetwerk van Nederland! De aanmeldperiode blijft open tot 30 september. Meld u snel aan om nog kans te maken om geselecteerd te worden!

Het Luchtmeetnet Flevoland heeft de mogelijkheid om 200 fijnstofmeters te verspreiden over Flevoland. Om een zo effectief mogelijk netwerk te creëren, worden deelnemende bewoners zorgvuldig geselecteerd op basis van hun woonlocatie. Het doel is om een verdeling van fijnstofmeters te realiseren die zowel representatief is voor de bevolkingsdichtheid als een goede spreiding over de provincie waarborgt. 

In de eerste week van de aanmeldingsperiode hebben al bijna 800 Flevolanders zich opgegeven om deel te nemen aan het Luchtmeetnet! Dit toont aan dat er veel belangstelling is onder de inwoners van Flevoland voor meer inzicht in de gezondheid van hun leefomgeving. Het geeft ook hoop dat dit project in de toekomst kan worden uitgebreid om naast fijnstof ook andere stoffen te meten die van invloed zijn op natuur en gezondheid. 

Er is nog meer dan genoeg tijd om u in te schrijven. Hoe meer aanmeldingen, hoe groter de keuze uit meetlocaties. Dit zal uiteindelijk zorgen voor een effectiever meetnetwerk. Dus zelfs als u niet geselecteerd wordt voor het ontvangen van een fijnstofmeter, heeft u hier toch voordeel van!